Follow

colonial statues, JP Coen, FB event link, Hoorn, Netherlands, demo 

STOP DE GENOCIDE VERHEERLIJKING

Jan Pieterszoon Coen ‘de slachter van Banda’, wordt ten onrechte vereerd als held op de Roode Steen in . Hij heeft vanaf 1607 op gruwelijke wijze handel gedreven en is verantwoordelijk voor . Onder zijn bewind werden 15.000 Bandanezen vermoord in het belang van de welvaart van . De 900 overlevenden werden tot slaaf gemaakt.

De gemeente Hoorn weigert werkelijk te luisteren naar jarenlange protesten door de , - en diaspora en laat met het handhaven van dit beeld duidelijk zien waar zij staat. Nog altijd wordt de pijn als gevolg van kolonialisme van minder groot belang geacht dan de commerciële belangen van de stad. De gemeente zet het beeld zonder blikken of blozen in als marketingtool. Het beeld van is verheerlijking van en Genocide. Als de gemeente de indoctrinatie daadwerkelijk wil vervangen voor educatie haalt zij het beeld van het plein weg en plaatst het waar het hoort: in een museum. Historisch begACint immers niet met het toevoegen van een plaquette, maar met educatie.

Met dit zeggen wij:
STOP GENOCIDE VERHEERLIJKING!

facebook.com/events/1867817560

· · Web · 0 · 0 · 0
Sign in to participate in the conversation
post.lurk.org

Welcome to post.lurk.org, an instance for discussions around cultural freedom, experimental, new media art, net and computational culture, and things like that.